Romana English prima pagina ultimele informatii contact
CÂND MUZICIENII SE DESTĂINUIE... (gânduri și aprecieri colegiale)

(...) Îmi amintesc, cum prin anul 1968, tatăl meu, pe atunci cantor, organist și dirijorul corului la biserica romano-catolică, venea cu știrea aceasta acasă: corul „Ion Vidu” a fost preluat de un foarte tânăr muzician! Apoi, cum profesoara mea de pian și acompaniatoarea corului, doamna Clara Peia, mi-a descris entuziasmată, vastul și nu în ultimul rând noul! repertoriu al corului. L-am cunoscut ca profesorul meu de teoria muzicii. Ca dirijor al corului „Ion Vidu” a apărut ca un mare muzician, care nu cunoaște compromisuri nici în artă și nici ca om. Am remarcat la Domnia-sa o neliniște creatoare, care este tipică pentru un om care vrea binale semenilor săi, care caută armonii mai perfecte, mai curate, deci care-l caută pe Dumnezeu – chiar și inconștient, sau indiferent în ce formă și prin care mijloace.

Cu toate că locul său ar fi putut să fie într-un centru universitar, ca profesor la un Conservator, unde ar fi putut da mai departe vastele sale cunoștințe și experiențe dirijorale generației mai tinere și ca dirijor al unui cor profesionist a rămas fidel meleagurilor bănățene.(...)

(...) Pentru generația mea, corul „Ion Vidu” și dirijorul Remus Tașcău se confundă cu însuși destinul urbei noastre.(...)

dr. Franz Metz,
organist și muzicolog
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]
prima pagina istoric prezent dirijor destainuiri distinctii discografie concerte carte de oaspeti

developed by


© copyright Casa de cultura Lugoj - 2005